Het aanleggen van een trendy moderne tuin met een zwemvijver

Zwemijver in een moderne trendy Tuin

Zwemvijver aanleggen

Het aanleggen van een trendy moderne tuin met een zwemvijver

Aanleggen van een moderne strakke desing tuin in Tilburg met een zwemvijver.

 

In Tilburg zijn wij gestart met het aanleggen van een  moderne desing tuin.

In deze tuin worden bijzondere materialen gebruikt zoals stoere terras tegels van 200x100 grijs van kleur.

De oude schutting wordt vervangen door een fijnbezaagde schutting < optimale privacy>

De tuin hebben wij eerst ontworpen en verduidelijkt met een 3 tuinpresentatie.

 

In de tuin ligt een zwemvijver van 550cm breed en 850 cm lang en 140/150cm diep.

De zwemvijver hebben wij uitgegraven met een minigraver en de zwarte grond, 40 kub, afgevoerd.

Nu het gat gereed is kunnen de bodemdrains geplaatst worden, in de bouwstaalnetten.

De vijver wordt opgebouwd uit bioblokken die staan op een gewapende betonvloer van 15/20 cm dik.

 

Omdat er met bodem drains gewerkt wordt, zal er geen vuilophoping zijn. De zwemvijver en helder water wordt gegarandeerd, door de uv lampen en de filterinstallatie.

Nu de zwemvijver <bak> gereed is kan er gepolyesteerd worden, vijverpolyesteren. Het polyesteren van een zwemvijver heeft een groot voordeel.  Polyesteren is zeer sterk en bijna onverwoestbaar en in elke vorm te maken. Om de gewenste kleur te verkrijgen kan men de vijver coaten met lak. 

 

 

 

Deel deze pagina op:

Impressies

Recensie

Na het verstrijken van jaren met gebrek aan groene vingers en na de verbouwing van ons huis, was onze tuin aan een totale make-over toe. De vraag naar een onderhoudsarme en moderne tuin als verlengstuk van ons huis werd samen met de kennis en ideeën van Antoon uitgewerkt tot iets bijzonders, waar we in eerste instantie wel even over na moesten denken. Vooral het idee van een vijver van nogal behoorlijke omvang had wat tijd nodig om te bezinken, maar het gevoel van wonen aan het water sprak ons wel aan. Antoon faciliteerde ons met het maken van de keuze door ons in contact te brengen met een andere vijverbezitter die ons vol trots en met volle tevredenheid in zijn tuin rondleidde. Uiteindelijk vergde het nog wat creativiteit om ook het kostenplaatje binnen budget te krijgen zonder aan het ontwerp afbreuk te doen en kon aanvang genomen worden met de werkzaamheden. Na aanvang van het project kwamen van onze zijde toch nog wat aanvullende ideeën die door Antoon met de nodige flexibiliteit ingepast werden door snelle en heldere kostenramingen. Met name de omslag van een gewone vijver naar een zwemvijver had een behoorlijke impact. Het team ging professioneel en netjes te werk en moesten weer en wind doorstaan tijdens de werkzaamheden. De extra aandacht en verzorging door de vrouw des huizes werden dan ook door het team zeer gewaardeerd en dankbaar in ontvangst genomen waardoor de motivatie om er iets heel moois van te maken op hoog niveau bleef. Toch kon niet voorkomen worden dat de overvloedige regenval tot enige vertraging in het totale project leidde, maar het eindresultaat is belangrijker dan een paar weken ongemak. En het eindresultaat mag er wezen! we zijn heel tevreden over het eindresultaat, het team en de no-surprise werkwijze van Antoon. Afspraak is afspraak en geen verrassingen en gezeur over extra kosten vanwege meerwerk waarover niet vooraf afspraken zijn gemaakt. Bedankt, en laat nu de zomer maar komen. Groet, Stijn

Recensies