Waterbakken, vijvers, het polyesteren van vijvers en zwembaden

Diensten » Vijvers » Polyesteren Vijvers

Het polyesteren van vijvers

Waterbakken, vijvers, het polyesteren van vijvers en zwembaden

 

Polyesteren vijvers

 

Als de vorm van de vijver of zwembad gemaakt is, door muren te metselen of het geheel te bekleden met stand beton (om een natuurlijke vorm te krijgen), kan er begonnen worden, mits het geheel droog is .

Hoe gladder de ondergrond afgewerkt wordt, hoe mooier het resultaat.

De voordelen van polyesteren zijn enorm: geen vouwen, geen plooien, duurzaam produkt, sterk, in alle vormen te maken, naadloos, makkelijk een raam in te verwerken, strakke afwerking, bij eventuele scheuren makkelijk te repareren. Bij het vergroten of verkleinen van de vijver/zwembad kan het gewoon vermaakt worden.

   

 

Voor de vijver gebruiken we 2 lagen 300 gr/m2 of 2 lagen 450gr/m2 glasmatten (dit doen we om een steviger geheel te krijgen, bijvoorbeeld bij houten betimmerde vijvers/waterpartijen)

Eerst gaan we voorharsen, dan komt de eerste laag glasmat er tegenaan. Deze laag moet helemaal opgelost worden door er weer hars tegenaan te rollen.

Daarna komt meteen de tweede laag en die wordt half overlapt om een goede afdekking te krijgen. Ook deze laag moet helemaal opgelost worden door er hars tegen aan te rollen.

Wanneer overal twee lagen tegen aan zitten dan gaan we voorlakken.

Dit doen we om een gladder oppervlak te krijgen en voor een betere dekking voor de toplaag.

Als alles is uitgehard gaan we het geheel schuren om scherpe punten glad te maken.

Daarna kunnen we gaan topcoaten.

 

Deze topcoat is in allerlei  kleuren te verkrijgen (bij bijzondere kleuren kunnen kosten berekend worden)

Voor koivijvers wordt meestal zwart 9005 gebruikt, zodat de kleuren van de koi karper beter uit komen.

Voor waterpartijen en siervijvers wordt vaak antraciet 7016  gebruikt, wat een net geheel oplevert.

Let op! Bij deze hars en coating mag er geen chloor in gedaan worden , anders is er kans op verkleuring.

Na een week uitdampen kan er water in de vijver gedaan worden. Een week daarna kunnen er vissen in. Bij een koivijver is ons advies goed op te letten en eerst testvissen in de vijver te zetten om er zeker van te zijn dat de giftige dampen eruit zijn.

 

  

Voor een zwembad gebruiken we twee lagen 375gr/m2 fijn geweven glasmatten voor een nog gladder oppervlak. Dezelfde handelingen worden verricht als bij een vijver, maar het geheel wordt een stuk gladder afgewerkt. Ook wordt bij het maken van een zwembad een betere kwaliteit hars en coating gebruikt dan bij de vijvers. Dit in verband met het gebruik van chloor in een zwembad. De zwembaden kunnen in beperkte ral kleuren afgewerkt worden.

Wilt u ook weten wat wij voor u kunnen betekenen, vraag dan vrijblijvend een offerte op.

Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 0135113782 en/of 0650483765 of via direct mail info@avanspeldehoveniers.nl contact met ons leggen. Wij vertellen u graag de mogelijkheden.

Deel deze pagina op:

Recensies