Natuursteen in diverse afmetingen en kleuren.

Diensten » Tuin Bestrating » Natuursteen stenen

Natuurstenen tegels leggen (sierbestrating)

Natuursteen in diverse afmetingen en kleuren.

Tegels van natuursteen leggen in de tuin

Bij het leggen van natuursteen is de juiste ondergrond zeer belangrijk.

Wij, hoveniersbedrijf van Spelde,  leggen natuursteenvloeren in Brabant op een draagkrachtige ondergrond <zandgrond kleigrond>  altijd op een curnet van gebroken puin en fijn split 2/6.

Wij leggen het hier uit.

Curnet < waar de bestrating komt te liggen>

Uitgraven curnet  tot 20 cm diep.  afvoeren zwarte grond of oud aanwezig zandbed.

Opvullen curnet met gebroken puin circa 10/15 cm diepte, dit goed aantrillen en onder afschot leggen.

Afschot

Wij hanteren de volgende richt lijn betreffende het afschot in de tuin. Wij laten het water altijd van het huis weglopen naar het laagste punt in de tuin. Wij geven het terras een afschot van circa 1/2 cm de m1.  Het afschot wordt ook vaak bepaald bij de achterdeur te beginnen en dan het water via de poort weg te laten lopen. Ligt de poort <gemeente buurman> hoger dan de achterdeur,dan maken wij hier een watergoot om het regenwater weg te laten lopen.

Echter is elke tuin anders en wordt het afschot vaak in overleg met de klant bepaald.  

Het leggen van de natuursteen tegels.

Nu het gebroken puin is aangetrild en het afschot is bepaald.

Span je twee lijnen of meer in de tuin met de afmeting van de tegels. Let er wel bij op dat er een voeg van minimaal 3 mm aanwezig is!

Nu de lijnen op maat staan, kan er met het leggen van de natuursteentegels gestart worden.  Onder de natuursteen stoppen wij altijd fijn split 2/6mm. Het voordeel van het split is dat het geen water vast houdt en goed draineert. Zo heb je geen last van optrekkend vocht van de bodem, en drogen de tegels beter op, en worden de natuursteentegels minder snel groen.

                                                    

Het split vermengen wij met de cementmolen. In de cementmolen stoppen wij kalkvrije cement en een klein beetje water.

Nu het mengsel klaar is kan er op het gebroken puin gestort worden. Klop nu voorzichting de tegels in de split en stop onder de tegels speciale buitenlijm zodat de tegels verlijmd worden met het split er onder. zaag de passtukken met een diamantzaag op maat.

Na het leggen 2 dagen niet over de tegels lopen.  Als de twee dagen voorbij zijn kun je beginnen met het afvoegen van de natuursteentegels. Wij voegen natuursteentegels altijd in met proxizand.  Zie voor voorbeelden onze website of voor vragen kunt u hier klikken

 

Met vriendelijke groet,

Antoon van Spelde

0650483765

Deel deze pagina op:

Recensies