Wellness tuin aanleggen Tilburg

Wellness tuin aanleggen Tilburg

Wellness tuin aanleggen Tilburg

Waar een kleine tuin groot in kan zijn

Ook wanneer uw tuin niet heel groot is, kunt u bij A. van Spelde hoveniers terecht voor een uitgebreid advies en een ontwerp waarbij rekening wordt gehouden met uw eisen en wensen. De opdrachtgevers voor dit tuinontwerp wilden een tuin die bij hun lifestyle past met een <zwem>vijver en een wirpool waarin zij heerlijk kunnen ontspannen. In het buitenverblijf is ook een sauna gemaakt

De zwemvijver dient ook als koud dompelpad de muur die op de foto te zien is, is gemaakt van mbi betonstenen voor een strak uiterlijk 

Een strakke keramische tegelvloer zorgt ervoor dat de tuin optisch groter lijkt en zorgt tegelijk voor een rustgevend geheel. Het voordeel van keramische tegels is bovendien dat dit materiaal kleurecht en krasvast is. Belangrijk is echter dat keramische tegels vakkundig worden aangelegd. De ondergrond dient absoluut stevig te zijn en niet tot nauwelijks te verzakken. A. van Spelde hoveniers is gespecialiseerd in het aanleggen van keramische tegels.

 

Om het wellness-effect in de tuin te vergroten en uit praktisch oogpunt, is de whirlpool omringt door een terras van houten vlonderplanken. De combinatie van de keramische tegels met de houten planken geven de tuin veel sfeer. Voor de schutting is gekozen voor steenstrips die voorzien zijn van sfeerverlichting. Hierdoor is de tuin ook wanneer het donker is een lust voor het oog. De lange schutting van mbi stenen zorgt tevens voor een rustgevend en natuurlijk effect in de tuin.

Naast de Whirlpool was ook een vijver een grote wens van de bewoners. Vaak denken mensen met een kleine tuin dat een kleine vijver de beste oplossing is; in dit tuinontwerp komt echter duidelijk naar voren dat een grotere vijver - op de juiste manier ontworpen en aangelegd - de tuin complementeert. Met wat natuurlijke elementen in de vijver, zoals de vijverplanten en de stenen, is een rustgevende uitstraling gecreëerd. Daarnaast is voor de beplanting gebruik gemaakt van moderne, stenen plantenbakken waar prachtige bamboe planten en een leiboom zorgen voor de wellness-sfeer waar de opdrachtgevers naar op zoek waren.

De tuinverlichting is verlicht met 12 volt laagspanning in lite verlichting

Deel deze pagina op:

Impressies

Recensie

We hadden bij Antoon een aanvraag gedaan voor een tuinontwerp en de aanleg daarvan. Binnen een paar weken hadden we een mooi tuinontwerp ontvangen waarin goed aan onze wensen was voldaan. Voor de aanleg was ook geen lange wachttijd, want na 2 maanden konden ze al van start. Na 6,5 week is er een erg mooie wellnesstuin afgeleverd. De mannen die Antoon in dienst heeft zijn erg vriendelijk en werken netjes! Er was een goede communicatie en afspraken werden goed nagekomen. Wij zijn dus zeer tevreden!

Recensies