flagstone terras aanleggen van Yellow brasil

Blog » 2023 » Plaatsen van flagstone

Flagstone terras aanleggen Eindhoven

flagstone terras aanleggen van Yellow brasil

 

Flagstone vloer leggen. Hoe gaat het in zijn werk?

 

In Eindhoven  hebben wij een flagstonevloer neergelegd. De stenen zijn yellow Brasil, flagstone worden ook breukstenen genoemd

Hoe zijn de werkzaamheden tot stand gekomen?

Zorg eerst voor een goede fundatie zodat de flagstonevloer goed blijft liggen. Eindhoven hebben we te maken met een zandbodem. Dit is goed geschikt om met een gebroken puinfundatie als onder grond te starten.

Ook bij Klei en loss <Limburg> is dit in de praktijk te brengen. Bij slappe gronden zoals veen, is dit niet te maken en dien je eerst een betonvloer als fundatie te leggen.

De werkzaamheden die uit gevoerd zijn, zijn als volgt opgebouwd.

Graaf eerst de bodem uit tot minimaal 25 cm diepte onder maaiveld.

Stort hier een gebroken puinbed in van circa 15/20 cm dik, tril dit aan met de trilplaat

Leg over de gebroken puin een bouwstaalmat van 15x15x4 mm zodat de split en de bouwstaalmat vast komen te zitten. Hierdoor krijg je een vast geheel en zal het minimaal gaan werken.

Wij kloppen de tegels in laag split 2/6 mm vermengd met cement. Dit heet ook wel een draingage mortel. Het voordeel hier van is dat de water uit de voegmortel kan trekken en vorst schade zo te verkomen is. De flagstonetegels worden met tegellijm in de nog niet hard geworden split verwerkt.

Als de vloer af is gediend deze minimaal 1 dag te drogen voor dat men gaat voegen met cement en zilverzand of een ardex voeg

  invoegen flagstone vloer.

De voegbreedten die onregelmatig zijn worden volgestopt met het voegmiddel van zilverzand en cement, dit wordt over de gehele vloer uitgesmeerd.

En met een spons in de voegen verwerkt.

Het afsponsen van de flagstonevloer gebeurd met een spons en sponsbak, zo haal je al het overtollige voegmiddel eraf.

Na afloop zal een lichte cementsluier achter blijver <lichte waas> dit kun je er afhalen met schoonmaak azijn.

De beste tijd om de voegen van de flagstonevloer is met bewolkt en geen regenachtig weer. 

Wilt u ook een flagstonevloer door ons laten leggen mail dan naar info@avanspeldehoveniers.nl of bel 0650483765

U kunt ons ook inschakelen voor het leggen van keramische tegels..   http://keramischebuitentegelsleggen.nl/keramische-buitentegels-leggen1.html 

en het rooien van bomen.  http://www.bomenrooien.com/index.html

 

Deel deze pagina op:

Impressies

Recensie

Onze tuin heeft een flinke make-over gehad. De gehele tuin is leeggehaald en afgevoerd, de borders zijn geplaatst, de flagstone terrassen en staptegels zijn gelegd en het gras is gelegd.

Binnen 2 weken was de hele tuin klaar. Er is heel netjes gewerkt, alle afspraken zijn nagekomen en we zijn ontzettend tevreden met het resultaat.

Recensies